Dogdiscipline header

Enkele reacties van onze klanten

" - Enoij is groot, zeer groot en zeer onstuimig. Hij kent geen grenzen en doet wat hij wil. Wij konden hem niet controleren en visite kwam liever niet meer. TIJD VOOR ACTIE om ons leven weer in eigen handen te krijgen. Wij hebben Marien gevonden en staan nog steeds versteld hoe snel hij Enoij onder controle had. Wij hadden iets meer tijd nodig om alles te begrijpen maar met Enoij gaat het steeds beter. Hij is ook al een stuk rustiger in huis geworden. Het werpt nu al zijn vruchten af! Wij zijn er super blij mee. En de visite ook!"

" - Mika kwam bij mij toen ze 5 maanden oud was. Ze komt uit Bulgarije, 'n leuk zeer actief hondje. Jammer genoeg ontwikkelde ze een sterke jachtinstinct en dan was ze doof voor mijn roepen. Ze had dan ook alles vergeten wat ze op cursus geleerd had en kon niet meer los lopen en ook nooit meer rennen en spelen met andere honden. Ik had hier veel moeite mee. Op de site van prikbord Zeelandnet zag ik de naam Marien Schrijver staan van Dog Discipline, dat sprak mij zeer aan. Gebeld en 'n afspraak gemaakt. Marien nam echt alle tijd voor mij en de hond : eerst 'n gesprek thuis en daarna samen met hond gewandeld. Nog 'n vervolgafspraak gemaakt en hij heeft mij zeer naar tevredenheid geholpen. Hij werkt in alle rust, kijkt goed naar de houding en gedrag van de hond en de baas en zet de ondersteuningsmiddelen in die nodig zijn om het gedrag te veranderen. Nu wandelen Mika en ik weer met veel plezier. Ze loopt weer los mee, rent en speelt weer met andere honden, dus blije hond en blije baas. Rini en 'n ferme poot van Mika "

" - Met Laika gaat het super, loopt s` avonds al hele rondjes los en luistert super! En dan te bedenken dat wij haar al weg wilden doen! "

" - Het grootste probleem met onze hond Bobbie (Jack Russell van 1 jaar oud) was, dat hij binnen in huis ging plassen. En dat niet af en toe, maar tot 3 of 4 keer per dag. Dat vonden we natuurlijk helemaal niet leuk. We wisten eigenlijk niet goed wat we hier mee aan moesten. We hadden ooit eens gehoord dat je bij Marien terecht kunt als problemen hebt met je hond. Wij hebben hem gemaild over onze problemen en hij nam al heel snel contact met ons op. We hebben toen een afspraak gemaakt en al heel snel kwam hij een keer op bezoek. Hij heeft ons toen geweldig geholpen met het probleem van het binnen plassen en gaf hele goede adviezen. Hij heeft Bobbie heel goed geobserveerd en vertelde ons dat het er niet aan lag dat hij niet zindelijk was, of dat hij te onderdanig was. Bobbie wilde gewoon overal zijn merkteken neerzetten en Marien adviseerde ons om Bobbie zodra hij binnen plaste fatsoenlijk te straffen en direct daarna naar buiten te brengen zodat Bobbie wist dat hij dat binnen niet mocht doen. We hebben zijn adviezen opgevolgd en waren er binnen een paar dagen vanaf. Het is een hele grote opluchting dat het binnen plassen over is. Een paar weken later is Marien nog een keer geweest om te bespreken hoe het ging. We hadden toen nog een probleem met het op straat poepen. Bobbie hield zijn ontlasting niet op tot de plaats waar hij dat mag doen, maar liet elke keer op straat al drolletjes vallen. Een grote ergernis! Ook daar kregen we hele goede adviezen over, zodat we ook daar nu vanaf zijn. Al met al zijn we ontzettend blij dat we Marien hebben gevraagd om ons te helpen. Marien is echt een man met kennis!"

" - Probleem met onze hond was dat hij het eten van de kinderen pakte en opat naast  alles wat hij kon pakken, eten of vernielen. Het was vooral in de ochtend  een ramp en veel stress. Zo erg dat wij er geen andere oplossing meer voor  zagen dan de hond weg te doen. Marien was onze laatste kans. Wij hebben enorm veel geleerd en hem getraind de keuken niet meer in te komen en niets  meer zomaar te pakken. Het was een hele uitdaging en hard werken maar het is  gelukt. Hij pakt niets meer en wij hebben weer rust en balans in huis. Heerlijk een normaal ontbijt geen stress en een hond die ook veel gelukkiger is. Marien is echt een hondenfluisteraar!"

" - Met onze Jikke gaat het steeds beter. We lopen helemaal ontspannen door het dorp;ik zoek de verschillende honden bewust op en maak geen omwegen meer .Af en toe pompt ze zich nog wel blazend op, maar met een kleine correctie loopt ze keurig mee en gaat ze gauw weer als een zwarte streep in de juiste houding. Vorige week zijn we haar ergste vijand tegengekomen en ze hield zich prima! De zgn. vijand, onbetrouwbare herdershond,maakte een hoop kabaal, maar de kleine "heldin "liep rustig met me mee! Gisteren zijn we de man met het kleine hondje dat ze weken geleden zo gemeen heeft gepakt,tegengekomen. We hebben rustig 5 minuten staan praten en de beide honden stonden er rustig en normaal bij. Was ik wel erg trots op. In ieder geval ben ik dankbaar voor alles wat ik tot nu toe geleerd heb van u en blij met wat we na 3 weken bereikt hebben! Blij ben ik dat ik je hulp heb ingeroepen;de advertentie op Zeelandnet had ik al een paar keer gelezen,maar ik dacht dat ons dominante beestje niet meer zou kunnen veranderen in een rustige,onderdanige,ontspannen en"normale "hond. Nogmaals veel dank daar voor! Juliët en Jikke"

" - Beste Marien en Hedwig, Wij willen jullie nogmaals bedanken voor de hulp met onze Franse Bulldog 'Duvel'. We zijn super tevreden dat hij zijn naam geen eer meer aan doet. Wij zijn ervan overtuigd dat hij het in de toekomst nog beter zal doen. Zonder jullie hulp en advies was dit nooit gelukt. Nogmaals bedankt! Groet, Mariska en Wouter"

" - Pinksteren 2012 hebben wij twee kruising Schnauzers opgehaald net over de grens in Duitsland. De broers kwamen vanuit een asiel uit Zuid Spanje. Zij waren daar toen zij vier maanden oud waren samen met hun 2 zusjes in een doos, gedumpt voor het hek van het asiel. Drie van hen hebben daar zes jaar op een baas moeten wachten. Wij zijn de eerste dag gelijk begonnen met grenzen aangeven en consequent verbieden van dingen die niet mogen. En de jongens (eigenlijk pups van 6 jaar dus) leerden snel. Alleen wilden ze na een week niet meer in de auto, wat in het begin geen probleem was. De eerste ontmoeting met één van onze katten verliep prima, ze reageerde er niet op, wat toen een goed teken leek. Helaas gingen ze er in de tuin met zijn tweeën achteraan, het stuk jachthond kwam naar boven. Bij ons leven alle dieren altijd samen, honden, katten, kippen, het moet samen vrij rond kunnen lopen, dus er was geen andere keus voor de honden dan zich aan te passen, maar wat hulp konden wij daar wel bij gebruiken. Al snel besloten we toen om Marien in te schakelen.

Marien kwam en het autoprobleem was snel opgelost en zij gaan nu graag met de auto. De katten is een langer proces geworden. Gelukkig dat wij Marien al snel hadden laten komen zodat hij ons kon helpen met het samen brengen van van de katten en de honden. Inmiddels hebben ze elkaar helemaal geaccepteerd. Één van de katten ligt regelmatig op hondenbedden en in hondenmandjes, ook samen met de honden. De honden lopen zelfs gewoon los tussen de kippen. Het kost geduld, tijd en energie maar het is voor alle partijen prettig dat zij goed in de roedel meedraaien en zich helemaal thuis voelen.

Bedankt Marien! ps Het heeft even geduurd maar ik heb een foto van ons stel!"

" - Ik heb wat foto's toegevoegd zodat je kunt zien dat Gigi al lekker los kan lopen en samen met de bruine labrador van een vriendin heeft meegelopen. Ze is niet meer angstig-agressief naar vreemde honden op straat en accepteert het ook als vrienden samen met hun hond hier in huis komen.

Jouw hulp heeft buitengewoon goed uitgepakt. Gigi is een vrolijk, blij hondje geworden.
Onze dank daarvoor!"

" - Draga die zich gedroeg als een draak en iedereen beet als hij de kans kreeg is helemaal veranderd! Wij hebben een kuitenparty gegeven en het ging super, wat heet: Draga was gewoonweg formidabel goed. Mensen konden hem aanraken, hij ging ze kwispelend tegemoet. Ging zeer ontspannen op z'n rug liggen te midden van alle voeten en benen...hij heeft niet een keer gedreigd. Er werd heen en weer gelopen, mensen gingen weg, kwamen weer terug. Hij was nergens van onder de indruk. Op een gegeven moment ging hij een poosje in zijn bench liggen en kwam er na een half uurtje weer uit. Heel ontspannen allemaal. Grappig was dat er reacties kwamen als: wat is hij lekker zacht (was namelijk voordien niet aan te raken) en "wat is hij lang" (nooit goed gezien, want hij zat meestal in de bench).Over circa een maand doen we weer een opfriscursus, het was een grandioos succes en het was nog gezellig ook! Zo blij met dit resultaat, iedereen stond versteld van dit nieuwe gedrag!"

VOF Dog Discipline

 

Provincialeweg 11

4431 NA  's-Gravenpolder

Zeeland / Nederland

Telefoon 06 47079329

E mail: info@dogdiscipline.nl

 

IBAN nummer: NL40 RABO 0158 1180 65

 

KvK Middelburg: 51230909

BTW nummer: 823160087