Over Dog Discipline

Marien Schrijver, HBO gediplomeerd met ruim 30 jaar ervaring

Ik ben tijdens het werken met mijn honden en als kynologisch instructeur probleemgedrag tegen gekomen en heb mij verdiept in de psychologie van honden. Door het gedrag en de manier waarop wolven en (wilde) honden met elkaar omgaan diepgaand te bestuderen begrijp ik honden en kan ik als ervaringsdeskundige het gedrag verklaren en ongewenst gedrag ombuigen…

‘Discipline’ is een niet weg te denken facet in het leven van een roedel wolven en dus ook een voorwaarde bij onze honden binnen zijn mensenroedel. Hierop is ook de naam van mijn bedrijf gebaseerd. Discipline betekent het stellen van regels, grenzen en beperkingen zoals het niet opspringen, niet bezitterig zijn over speelgoed of slaapplek, niet nippen of bijten, geen agressie naar andere mensen, honden of andere huisdieren, niet onophoudelijk blaffen, niet bedelen aan tafel, of dwingen tot spel. Een goede roedelleider bepaalt al deze regels, grenzen en beperkingen en zorgt ervoor dat er een goede verstandhouding en rust binnen de roedel is. De roedelleider stelt zich assertief op, laat iedereen in zijn waarde maar toont door zijn overtuigende lichaamstaal en non- verbale aspecten duidelijke leiding.

Ik ben HBO gediplomeerd en bijgeschoold hondengedragstherapeut, hbo gediplomeerd deskundige Probleemgedrag bij honden, gecertificeerd G&G kynologisch instructeur, heb de opleiding omgang hond, algemene vorming en Bach Bloesem Remedies met succes afgerond.

Daarnaast zijn mijn vrouw, Hedwig Schrijver en ik actief op tentoonstellingen en fokken wij af en toe met verantwoorde combinaties. Zij heeft het diploma Algemeen Kynologische kennis, het diploma Vakbekwaamheid Honden en Kattenbesluit, is voedingsdeskundige en wij hebben een door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied gecertificeerde kennel “Blue Sacrifice“. Kijk gerust als u interesse heeft voor een Oud Duitse Herder pup of Tibetaanse Terriër pup                                                                                  Wij zijn IACP erkend en volgen regelmatig bijscholingen en seminars. Zelf hebben wij momenteel 8 honden van diverse rassen en leeftijdscategorieën en komen er regelmatig logés in ons roedel. 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Bel naar

06 - 47079329