Een gedragstraining voor honden

Dog Discipline richt zich op het voorkomen van probleemgedrag en geeft gedragstraining voor honden. Om probleemgedrag te verhelpen bieden wij een gedragscursus aan voor uw hond op onze locatie in ’s Gravenpolder (Zeeland).

Onze maatschappij is gebaseerd op menselijke interactie. Honden beleven deze wereld anders, communiceren anders en hebben andere leerprincipes. Om honden in onze maatschappij gelukkig te laten leven, moeten ze geïntegreerd worden en de basisprincipes leren, wat wij bereiken met een gedragscursus voor uw hond in Zeeland.

Gedragstraining voor honden begint bij het baasje

U bent als baas verantwoordelijk voor het welzijn van uw hond en het gedrag van uw hond! Vandaar dat het belangrijk is voor honden om een gedragstraining of andere hondentrainingen te volgen. Opvoeden omhelst het gedrag in huis en op straat, zodat de honden in de huidige maatschappij en in hun sociale omgeving goed kunnen functioneren. Door bijtincidenten en zwerfgedrag krijgen honden (onterecht) een slecht imago. Als eigenaar van een hond draagt u een aantal verantwoordelijkheden:

  • Voor het gedrag van je hond in de mensenmaatschappij. Dit gedrag dient sociaal en aangepast te zijn aan onze mensenmaatschappij.
  • Voor het welzijn van uw hond.

Belangrijk voor het volgen van een gedragscursus voor uw hond in Zeeland

Om te begrijpen hoe u uw hond kunt leren zich te gedragen en hoe u de hond kunt opvoeden en trainen, moet u het vermogen van de hond om te leren kunnen doorgronden. Pas dan kunt u zelf in onze gedragscursus in Zeeland uitvinden wat de beste wijze is om uw hond iets te leren en begrijpt u ook wanneer iets wel werkt en wanneer niet, specifiek bij uw hond. Als u wilt weten hoe honden leren dan moet u weten hoe gedrag tot stand komt en dient u de leerprincipes te kennen en die weten te gebruiken in de opvoeding, training en omgang met uw hond. Dat leren wij u tijdens onze gedragstraining voor honden.

Leer instinctief gedrag herkennen bij honden tijdens onze gedragstraining

Van belang voor het volgen van onze gedragscursus in Zeeland is dat u moet weten dat het vermogen van uw hond om te leren ook afhankelijk is van een aantal aangeboren instincten van het dier. Het succesvol afronden van een gedragstraining voor honden is daarom niet altijd vanzelfsprekend. Instinctief gedrag is erfelijk vastgelegd gedrag dat per dier kan verschillen. Instinctmatig gedrag heeft onder andere te maken met bijvoorbeeld het vangen van een prooi, bedekken van uitwerpselen, paargedrag, lichaamsverzorging, slaap en rust en vluchtgedrag. Dit zijn gedragingen die een dier niet heeft geleerd, maar die erfelijk aanwezig zijn. Naast het leren van nieuw gedrag blijft het instinctieve gedrag van het dier via de zogenaamde instinctcoördinaties zuiver en volledig aanwezig. Een goede opvoeding heeft alles te maken met leiderschap, duidelijk grenzen aangeven, consequent zijn naar de hond toe en genegenheid tonen, zodat wij, als roedelleider, het instinct onder controle hebben en probleemgedrag voorkomen. Uw hond voelt zich veilig en is in alle situaties ontspannen en rustig. Wij bieden u professionele begeleiding bij u thuis of op locatie in Zeeland en persoonlijke aandacht in onze gedragscursus, zodat uw hond niet alleen thuis een aanvullend gezinslid is, maar een kameraad die overal welkom is. Ervaar hoe fijn het is om SAMEN te werken met uw hond.

Wij werken in onze gedragstraining zonder repressie, met veel geduld, in een voor honden begrijpelijke taal en met veel plezier!

Ontdek de gedragscursus voor uw hond op onze locatie in Zeeland

Bent u benieuwd naar onze gedragstraining voor honden van onze hondenschool? Als u wilt ontdekken of onze gedragscursus misschien iets is voor uw hond, dan neemt u contact op met onze locatie in ’s Gravenpolder (Zeeland). U kunt bellen naar 06 – 47079329, een e-mail sturen naar info@dogdiscipline.nl of ons contactformulier invullen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Bel naar

06 - 47079329