Onze Cursussen

Dog Discipline richt zich ook op het voorkomen van probleemgedrag. Om dit te bereiken bieden wij diverse opvoedcursussen aan.

Onze maatschappij is gebaseerd op menselijke interactie. Honden beleven deze wereld anders, communiceren anders en hebben andere leerprincipes. Om hun in onze maatschappij gelukkig te laten leven moeten ze geïntegreerd worden en de basisprincipes leren.

U als baas bent verantwoordelijk voor het welzijn van uw hond en het gedrag van uw hond!

Opvoeden omhelst het gedrag in huis en op straat zodat de honden in de huidige maatschappij en hun sociale omgeving goed kunnen functioneren. Door bijtincidenten en zwerfgedrag krijgen honden (onterecht) een slecht imago. Als eigenaar van een hond heb je een aantal verantwoordelijkheden:

  • Voor het gedrag van je hond in de mensenmaatschappij. Dit gedrag dient sociaal en aangepast te zijn aan een leven in onze mensenmaatschappij.
  • Voor het welzijn van uw hond.

Om te begrijpen hoe je, je hond kunt leren zich te gedragen en hoe je de hond kunt opvoeden en trainen, moet je het vermogen van de hond om te leren kunnen doorgronden. Pas dan kun je zelf uitvinden wat de beste wijze is om je hond iets te leren en begrijp je ook wanneer iets wel werkt en wanneer niet bij specifiek jouw hond. Als je wilt weten hoe honden leren dan moet je weten hoe gedrag tot stand komt en moet je de leerprincipes kennen en die weten te gebruiken in de opvoeding, training en omgang met je hond.

Instinctief gedrag

Van belang is dat je moet weten dat het vermogen om te leren ook afhankelijk is van een aantal aangeboren instincten van het dier. Instinctief gedrag is erfelijk vastgelegd gedrag dat per dier kan verschillen. Instinctmatig gedrag heeft o.a. te maken met bv.: vangen van een prooi, bedekken van uitwerpselen, paargedrag, lichaamsverzorging, slaap en rust, vluchtgedrag Dit zijn gedragingen die een dier niet heeft geleerd maar die erfelijk aanwezig zijn. Naast het leren van nieuw gedrag blijft het instinctieve gedrag van het dier via de zogenaamde instinct coördinaties zuiver en volledig aanwezig. Een goede opvoeding heeft alles te maken met leiderschap, duidelijk grenzen aangeven, consequent zijn naar de hond toe en genegenheid tonen zodat wij, als roedelleider, het instinct onder controle hebben en probleemgedrag voorkomen. Uw hond voelt zich veilig en is in alle situaties ontspannen en rustig. Wij bieden u professionele begeleiding en persoonlijke aandacht, zodat uw hond niet alleen thuis een aanvullend gezinslid is, maar een kameraad die overal welkom is. Ervaar hoe fijn het is om SAMEN te werken met uw hond.

Wij werken zonder repressie, met veel geduld, in een voor de hond begrijpelijke taal en met veel plezier!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Bel naar

06 - 47079329