Hoe werkt Dog Discipline?

Wij werken volgens de filosofie van Cesar Millan.

De manier van het benaderen van baas en hond op basis van lichaamshouding, uitstraling en gemoedstoestand sluit aan bij de manier waarop wij onze cursussen invullen.

Honden communiceren voornamelijk non-verbaal via lichaamstaal, energie, sfeer en oogcontact. Iedere minuscule verandering in uw houding of gemoedstoestand merkt uw hond op. Hij reageert instinctief hierop en gaat zich erna gedragen. Zodra u zich gespannen voelt zal de hond ook gespannen gedrag vertonen. Zodra u zich onzeker voelt zal de hond de leiding overnemen. Dit instinctieve gedrag is in de natuur een voorwaarde om te overleven. Honden hebben naast voortplanting, voeding ook instinctief 3 basisbehoeften: beweging, aansturing en veiligheid/ genegenheid. Naast hun instinct hebben honden ook rasspecifieke eigenschappen: Alle honden vinden het leuk om te lopen naar Windhonden zijn specifiek hiervoor gefokt. Er zijn talloze verenigingen die zich met rasspecifieke trainingen bezig houden: schapendrijven, jachttraining, waak- en verdedigingswerk… Echter alleen een goed opgevoede hond kan hieraan mee doen.

Dog Discipline concentreert zich op het instinctieve gedrag en de opvoeding. Wij zijn gespecialiseerd in de socialisering en (her)opvoeding van honden tot gedisciplineerde huishonden. Bij Dog Discipline leert u uw hond begrijpen en als u uw hond echt begrijpt, en vanuit die kennis leert handelen, dan kunt u alle kanten op.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Bel naar

06 - 47079329